پایان نامه ها و مقاله های ارشد

پایان نامه ارتباط مهارت های اجتماعی و اضطراب امتحان با عملکرد تح

تعاریف واژه­ها و اصطلاحات

تعاریف نظری متغیرها

مهارت های اجتماعی

مهارتهای اجتماعی، رفتارهای انطباقی فراگرفته شده‏ای است که فرد را قادر می‏سازد با دیگران‏ روابط متقابل داشته باشد،واکنشهای مثبت بروز دهد و از رفتارهایی که پیامد منفی دارد،اجتناب‏ ورزد. مهارتهای اجتماعی رفتارهایی نظیر همکاری، مسوولیت‏پذیری، همدلی، خویشتن‏داری و خوداتکایی را شامل می‏شود (گرمارودی و حدانی نیا، 1385).

اضطراب امتحان

ساراسون(1999) اضطراب امتحان را این گونه تعریف نموده است: نوعی اشتغال ذهنی که با خودآگاهی، شک و تردید نسبت به خود و خودتحقیری مشخص می شود. چنین فعالیتهای شناختی هم بر رفتار اشکار فرد وهم بر واکنشهای فیزیولوژیکی او تاثیر می گذارد که واسطه ای بین تجربه (موردامتحان واقع شدن ) و رفتار (مضطرب شدن) می باشد. این اشتغال ذهنی، توجه فرد را به خود جلب می کند و در عملکرد آن از طریق کاهش توجه نسبت به قرینه های مرتبط با یک تکلیف اختلال ایجاد می نماید و رمز گردانی و انتقال اطلاعات را مختل می کند (به نقل از نادری، 1389).

 

عملکرد تحصیلی

اتکینسون و همکاران (1998) عملکرد تحصیلی را توانایی آموخته شده یا اکتسابی حاصل از دروس ارائه شده یا به عبارت دیگر، توانایی آموخته شده یا اکتسابی فرد در موضوعات آموزشگاهی می­دانند که به وسیله­ی آزمون­های استاندارد شده، اندازه­گیری می­شود (به نقل از سیف، 1388).

 

تعاریف عملیاتی متغیرها

مهارت های اجتماعی

در این پژوهش منظور از مهارتهای اجتماعی نمره ای که فرد در پرسشنامه مهارت های اجتماعی ماتسون به دست می آورد. حداقل نمره در این پرسشنامه 58 و حداکثر نمره 270 می باشد.

 

اضطراب امتحان

نمره­ای که دانش‌آموز در پاسخگویی به پرسشنامه 37 ماده­ای اضطراب امتحان ساراسون (1985) بدست می­آورد. حداقل نمره در این پرسشنامه 0 و حداکثر نمره 37 می باشد.

 

عملکرد تحصیلی

نمره­ای است که از پرسشنامه 48 ماده­ای عملکرد تحصیلی فام و تیلور (1990) بدست آمده است. حداقل نمره در این پرسشنامه 48 و حداکثر نمره 240 می باشد

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل پایان نامه می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 لینک متن کامل پایان نامه