پایان نامه رابطه تفکر وجودی نقادانه با خودکنترلی دانشجویان پیام
هوش معنوی:
هوش معنوی شامل هدایت و معرفت درونی، حفظ تعادل فکری، آرامش درونی و بیرونی و عملکردهای همراه با بصیرت و ملایمت و مهربانی می باشد و توانایی به دست آوردن قدرتی که ما را برای رسیدن به رویاهایمان یاری می دهد(کشمیری و عرب احمدی،1386).
زوهر و مارشال[1] (2000) هوش معنوی را هوشی تعریف میکنند که انسانها از طریق آن مسائل مربوط به معنا و ارزشها را حل میکنند، زندگی و فعالیتهای خود را در زمینهای وسیعتر، غنیتر، و معنادار قرار میدهند، و به کمک آن تشخیص میدهند که کدام اقدامات یا کدام مسیرها معنادارتر از دیگری میباشد.
هوش معنوی بیانگر مجموعه ای از توانایی ها، ظرفیت ها و منابع معنوی می باشد که کار بست آنها در زندگی روزانه می تواند موجب افزایش انطباق پذیری فرد شود.
در تعریف های موجود از هوش معنوی، به ویژه در بر نقش آن در حل مسائل وجودی و یافتن معنا و هدف در اعمال و رویدادهای زندگی روزمره تأکید شده است(باناستل[2]، 2004).
معنویت
معنویت یک ثروت فوق العاده و یک ساخت متفاوت است که نمی توان آنرا با یک تعریف ساده توضیح داد. این مشکلات درهر دو نوع تحقیق کیفی و کمی تجربه شده است که نمی توان درمقابل تعریف ساده اندازه گیری ساده و معرفی ساده از زندگی افراد دیگران را تعریف کرد. معنویت به عنوان یکی از ابعاد انسانیت شامل آگاهی و خود شناسی می شود(اسپایت[3]،2004).
این واژه درقرن هیجده و نوزده رو به افول گذاشت و تنها درقرن بیستم دوباره درمعنای اصلی دینی یا عبادی خود اشکار گشت.
[1] Zohar & Marshal
[2] Banastele
[3] Spayte
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل پایان نامه می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: