پایان نامه ارشد طراحی فضای آموزشی پیش از دبستان
اهمیت زیبایی شناختی و محیط از دیدگاه فلسفه
زیبایی شناسی شاخهای از فلسفه است که از تحلیل مفاهیم و راه حل مسائلی بحث میکندکه از تامل در خصوص موضوعات ادراک زیبایی شناختی بر میخیزد. موضوعات ادراک زیبایی شناختی نیز شامل تمامی اشیایی است که موضوع تجربه زیبایی شناختی قرار میگیرد.بنابراین فقط پس از تجربه زیبایی شناختی است که قادر به تحدید طبقه موضوعات ادراک زیبایی شناختی میشویم (بیردزلی،ترجمه حنایی کاشانی،1392).
دانستن ریشههای زیبایی شناختی روشن خواهد نمود که به طور کلی حساسیت زیبایی را چگونه حساسیتی باید تلقی کرد. این واژه هم بر احساس هم بر ادراک حسی دلالت دارد و به طور کلی ادراک از طریق حواس معنا میشود. از سده هجدهم به بعد این اصطلاح به نحوه اختصاصی در باب هنر و زیبایی به کار گرفته شد. تجربه زیبایی شناختی بیشتر در بستر تجربه حس پدید میآید و یا از آن ناشی میشود. مثلا از طریق مشاهده، صورتها، خطوط، رنگها، فضاها و بافتهای یک اثر نقاشی به تجربه زیبایی شناختی آن نایل میشویم(کالینسون،ترجمه فرنودفر،1385، ص15).
کیفیات زیبایی شناسی
جستجوی شرایط لازم و کافی زیبایی و دیگر کیفیات زیبایی شناختی در نیمه دوم قرن هجدهم با همان شور و شوق دنبال شد. در این بحث اثر دوران جوانی ادموند برک با عنوان پژوهشی فلسفی در اصالت عقاید و زیبایی[1] پژوهشی فلسفی در خاستگاه تصورات ما از زیبا اهمیتی بسزا داشت. استدلال ادموند برک در دو سطح پدیدار شناختی و شناختاندام حسی پرورده میشود. وظیفه نخست تبیین این امر که اشیاء به وسیله چه کیفیاتی احساسات زیبایی و والایی را در ما برمی انگیزد. او میپرسد که چه چیزی کیفیات حسی را قادر به برانگیختن احساسات زیبایی و والایی میسازد و پاسخ میدهد که آنها با ایجاد تاثیرهای محسوس دراندامهای حسی مانند تاثیرهای عشق و وحشت واقعی این کار را انجام میدهند(بیردزلی،ترجمه حنایی کاشانی،1392).
[1] A philosophical enquiry into the origin of our ideas of the sublime and beautiful
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل پایان نامه می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: