پایان نامه روانشناسی رابطه موسیقی و کاهش اضطراب
عنوان کامل پایان نامه : بررسی تأثیر موسیقی در کاهش اضطراب و دلهره
هانز[1] کوچولو ( مورد مشهودی از فوبی )
یک مورد کلاسیک ( سنتی ) فوبی که در 1909 توسط فروید گزارش شده است مربوط به پسر بچه ای پنج ساله به نام هانز است که از اسب می ترسید و بدین ترتیب جرات نداشت که از خانه خارج شود . اهمیت این مورد توسط بسیاری از مکتبهای تحلیلی تایید شده است . ارنست جونز[2] که زندگینامه فروید را به رشته تحریر درآورده آن را موقعیت برجسته تحلیل روانی کودک نامیده است ( 1955 ، ص 289 )
اولین نشانه های فوبی در حدود شش ماه بعد هنگامی که هانز با پرستارش به گردش رفته بود آشکار گشت . یعنی وقتی که اسب یک گاری را دید به گریه افتاد و خواست که به خانه برگردد تا مادرش را نوازش کند بعداً معلوم شد که اومی ترسد از خانه خارج شود زیرا ممکن است یک اسب او را گاز بگیرد و پس از ترسهایش را به چیزهای سیاه اطراف دهان و چشمهای اسبها نسبت داد . فروید این سری رویدادها را به تمایل ادیپی هانز نسبت داد که می خواسته پدرش نباشد ا بتواند مادرش را تصاحب کند برانگیختگی جنسی وی نسبت به مادرش به دلیل ترس از تنبیه تبدیل به اضطراب شده است . ماباولپی (1960) هم عقیده ایم که فروید از داده های مربوط به این مورد لغزشهای استنباطی زیادی مرتکب شده است . نخست دلیل بسیار کمی وجود دارد که هانز خواهان تماس جنسی با مادرش بوده است . و این موضوع که هانز می خواسته مادرش را از نظر جنسی تصاحب کند و جانشین پدرش شود . بحث انگیز است . دوم دلیل بسیار کمی وجود دارد که هانز از پدرش متنفر بوده یا از او می ترسیده و در گزارشهای اصلی درباره این مورد بیان شده است که هانز مستقیماً هر گونه ارتباط سمبلیک بین اسبها و پدرش را انکار کرده است . در واقع این موضوع که هانز پس از هراس از حادثه ای که در آن اسبی وجود داشته از اسبها می ترسد ممکن است از طریق شرطی سازی کلاسیک دقیق تر قابل توجیه باشد هر چند این تفسیر نیز خود مسائلی را مطرح می سازد .
[1] – hans
[2] – jones
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف از تحقیق حاضر این است که آیا تمایل به موسیقی و نواختن آن می تواند از اضطراب و دلهره کاهش بدهد یا مخصوصاً اگر موسیقی ، موسیقی پاپ باشد و نوع نواختن وسایل موسیقی مانندگیتار و … در اضطراب نقش موثری دارد یا نه .