پایان نامه دوره انتقال به مرحله والدینی در زنان
تأثیر بر فرد
همانطور که دنیای زوجها برای هماهنگی با عضو جدید خانواده تغییر میکند، این میتواند زمان تحول عاطفی، افزایش استرس و خستگی باشد. از پایان حاملگی تا حدود یک ماه پس از تولد، میزان خستگی برای پدر و مادر افزایش یافته و برای چندین ماه باقی میماند (الیک و همکاران[1]،2002). خستگی، انطباق موثر زوجها برای نقش جدیدشان به عنوان والدین و همچنین حل مسئله و یادگیری موثر را دشوار میکند (هارت، فریل و میلدی[2]،1990). همچنین خستگی میتواند برای والدین مشکل ساز باشد و باعث حساس و پاسخگو نبودن به نیازهای همسر خود باشند؛ در مادران، خستگی به میزان پایین رضایت زناشویی بعد از تولد مرتبط است. (الیک و همکاران،2002)
مطالعات متعددی کاهش رضایت زناشویی را در دوران گذار به والدینی نشان میدهند (بلسکی 1990، کوان و کوان 1998، گاتمن و نوتاریوس،2002). درحالیکه تعداد دقیق در کل مطالعات متفاوت است. بخش قابل توجهی از والدین به نظر میرسد کاهش در عملکرد ارتباط را در سراسر مرحله گذار تجربه میکنند.
علاوه بر این، محققان در نظر دارند که، اگر چه تولد یک کودک رویدادی مثبت است، اما از جمله تغییرات عمده زندگی است که میتواند استرس زا باشد. والدین جدید با افزایش خواسته های قرار داده شده در زندگیشان، همراه با از دست دادن حمایتهای محیطی از جانب دوستان و همکاران روبرو میشوند (کوان و کوان،2000). در میان این مطالبات جدید، والدین ممکن است با تغییر در دیدگاه های خود از خودشان روبرو شود. در طی انتقال به مرحله والدینی، سهم[3] احساس خود[4] مادر و پدر افزایش مییابد؛ و احساس مادر از هویت کارمند / دانشجو[5] کمتر میشود. علاوه بر این، کاهش اعتماد به نفس برای مادران جوان بین حاملگی و شش ماه بعد از تولد و برای پدران شش ماه تا هجده ماه پس از تولد، در نهایت قبل از بازگشت به خط پایه اتفاق میافتد (کوان و کوان 2000).
[1] Elek et al.
[2] Hart, Freel, & Milde
[3] portion
[4] sense-of-self
[5] worker/student
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل پایان نامه می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: