پایان نامه کاهش میزان تعارضات والد- فرزند با آموزش خوددلگرم سازی
بخش اول؛ نوجوانی و ویژگیهای این دوره
نوجوانی دوره ای است همراه با بروز تغییرات زیستی، بدنی و اجتماعی که از اوایل دههی دوم زندگی انسان آغاز میشود، مدتی طول میکشد و با انتظارات، رفتارها، و نگرشهای خاصی از سوی اعضای خانواده همراه است (گانر و کولینز[1]، 2013). بسیاری از کارشناسان از جمله جونز، فرهند و بیچ[2] (2000) معتقداند نوجوانی دورهای از زندگیست که والدین در تعامل با فرزندان دچار مشکل بوده و آن را دشوار ارزیابی میکنند.
به اعتقاد کولمن[3] (1985) هر یک از مشکلات نوجوانان طی یک سن تقویمی خاص به نقطهی اوج تنش خود میرسد که با توجه به تفاوتهای جنسیتی تغییرپذیر است. هر زمان که سن اوج تنش برای چند مسئله یا مشکل همزمان شوند سازگاری نوجوان دچار مشکل میشود. در چنین وضعیتی است که مشکلات رفتاری برای آنان بیشتر نمایان میشود. در همین راستا اریکسون[4] دورهی نوجوانی را دورهی هویت یابی در مقابل بی هویتی میداند، و با توجه به اینکه هویتیابی وحدتی است که بین سه سیستم زیستی، اجتماعی، و روانی به وجود میآید در صورتی که چنین وحدتی حاصل نشود نوجوانان دچار آشفتگی در روابط و رفتار میگردند (انیسی، سلیمی، میرزمانی، رئیسی و نیکنام، 1386).
اگر از دید مینوچین[5] (1975) نیز به این موصوع بنگریم میتوان گفت که، استقلال عاطفی و مالی از والدین یکی از اصلی ترین نیازهای نوجوانان برای رشد و رسیدن به هویت مستقل است. با رشد کودک خواستههای تکاملی او برای رسیدن به استقلال به زیر منظومهی والدین تحمیل میشود. به ویژه در دورهی نوجوانی رفته رفته انتظارات والدین با انتظارات کودکان برای استقلال متناسب با سنشان در تعارض قرار میگیرد بدین منظور میتوان گفت که تعارض در روند رشد و اجتماعی شدن کودکان، به ویژه تعارض با والدین امری اجتناب ناپذیر است (مینوچین، بیکر، روسمان، لیبمان، میلمان و تود، 1975).
[1]– Gunnar,M.R& Collins, W.A
[2]-Jones, D. J. forehand, R& Beach,S.R
[3]-Coleman, M
[4]-Ericson, ES
[5]– Minuchin,S
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل پایان نامه می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: