پایان نامه شناسایی میزان شیوع اختلال افسردگی در بیماران مصروع
2-6- سببشناسی اختلالات افسردگی
درباره عوامل بیماریزای اختلالات خلقی مطالعات فراوانی صورت گرفته است. طبق پژوهشهای انجام شده، علل بسیاری در به وجود آمدن افسردگی نقش دارند، مانند عوامل ارثی، زیست شناختی، محیطی، روان شناختی وشخصیتی که به طور خلاصه به شرح آن ها خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است که یک عامل به تنهایی به ندرت ممکن است اثر بیماریزایی داشته باشد. برای پیدایش بیماری، معمولاً لازم است چند عامل هم زمان در بیمار جمع شوند.
2-6-1- عامل ارث
هرگاه راجع به عامل ارث صحبت میکنیم، بدین معنا نیست که اگر پدر یا مادر دچار یکی از انواع اختلالات خلقیباشند یا سابقه ابتلا به آن ها را داشته باشند، فرزندان آنان نیز در معرض خطر ابتلا به اختلال خلقی میباشند. بررسیها نشان داده است که حدود 25درصد خویشان افراد مبتلا به افسردگی ممکن است خود نیز زمانی زمانی مبتلا بوده اند.در حالی که فراوانی اختلال افسردگی درخانواده فردی که به علتی تحت عمل جراحی قرار گرفته است7درصد است(گرشون[1]،1982).
2-6-2- عوامل زیستشناختی
دخالت عوامل زیستشناختی درپیدایش یا مرتفع کردن اختلالات خلقی،زمانی نظر پژوهش گران را به خود جلب کرد که ملاحظه شد بعضی از داروهایی که به منظور معالجه یک عارضه جسمی به کار برده میشود برخلق بیمار اثر میگذارد و آن را به سمت افسردگی و یا برعکس، شیدایی سوق میدهد. یکی از این داروها، «رزرپین[2]» بود که برای درمان فشارخون بالا مصرف می شد. برخی از بیماران که این دارو را مصرف میکردند، پس از اندک زمانی افسرده میشدند. برعکس این حالت، داروی دیگری به نام «ایپرونیازید[3]» با نام تجاری «مارسیلید[4]» برای درمان سل به کار میرفت، در عین حال بیمار را از خمودگی خارج و او را شاد و سرحال می نمود.
[1] .Gershon
[2] . Reserpine
[3] . Iproniazid
[4] . Marsilid
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: