1-1 ضرورت و اهمیت تحقیق
با توجه به برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، تقریبا حدود یک میلیون نفر در سال 2000 مرتکب خودکشی شده اند و یکی از سه عامل پیشرو مرگ افراد در گروههای سنی 15 تا 35 سال به شمار میرود(سازمان بهداشت جهانی، 2000). طبق گزارش WHO، میزان اقدام به خودکشی بین 10 تا 40 بار بیشتر از خودکشی موفق است(مهران ، 1383). اقدام به خودکشی به علل زیادی کاملا رسا نیست، به عنوان مثال؛ بسیاری از افرادی که اقدام به خودکشی میکنند، واقعا آرزوی مرگ و خودکشی ندارند، بنابراین گروه ادینبورگ2 اصطلاح فراخودکشی3 را ابداع کرد(احمدی، 1384). امروزه خودکشی به عنوان یک اختلال چندبعدی فهمیده میشود که نتیجه تعامل پیچیده زیستشناختی، ژنتیکی، روانشناختی، جامعهشناختی و عوامل محیطی است(سازمان بهداشت جهانی، 2000) و موضوع خودکشی به دلیل پیامدهای آن برای خود فرد و بازماندگان او(حسینپور،غفاری و مهرابی زاده، 1383) و این که تاثیر روانشناختی و اجتماعی آن بر خانواده و اجتماع غیرقابل اندازهگیری است(سازمان بهداشت جهانی، 2000)، مورد پژوهش فراوان قرار گرفته است.
این پدیده آسیبزا، با وجود تلاشهای مفرط، پیشگوییهای موثر و راهبردهای پیشگیرانه، باز هم در جامعه وجود دارد و فرض قریب این است که درک ما از اثر متقابل فاکتورها دخیل در خودکشی، هنوز ناقص مانده است(پامپیلی و همکاران، 2004).
از نظر علمی نیز، خودکشی یک معضل روانی-اجتماعی پیشگیری شونده است، اما در میان تمام پیامدهای و آسیبهای این پدیده، تغییر ساختاری و جوانتر شدن افرادی که اقدام به خودکشی میکنند، خود بر مشکلات پیشرو افزوده است(جمشیدزاده و همکاران، 1383) و نرخ بالای اقدام به خودکشی، بر اهمیت تشخیص ویژگیهای کلینیکی تاکید دارد که ممکن است در بازشناسی، بیماران در معرض خطر رفتار خودکشی باشند(اولدهام1، 2006). پیشبینی کنندههای کلینیکی رفتار خودکشی عموما قوی نیستند، به این معنا که برای هر نمونهای از بیماران یا حتی برای بیماری خاص، قابل تسری نمیباشند (لنانابوکو2 ،2009).
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: