1-1-1- اختلالات خلقی
تعریف مفهومی: اختلالات خلقی به گروهی از اختلالات روانی اطلاق میگردد که یکی از خصوصیات اساسی آنها، غیرعادی بودن خلق است و به طور دقیقتر، با اختلال در خلق، رفتار و عاطفه مشخص شده، شامل افسردگی و مانیا میشوند که ممکن است خفیف، کوتاهمدت یا شدید باشد(کوشان و واقعی 1388). شایعترین دوره خلقی که فرد آشکار میسازد، دوره افسردگی اساسی است(باچر1 ، 1389).
تعریف عملیاتی: در صورتی فرد دارای اختلال تشخیص داده میشود که به هفت مورد یا بیشتر از پرسشهای قسمت اول پاسخ بلی بدهد، به پرسش شماره 2 پاسخ بلی بدهد و به پرسش شماره 3 پاسخ متوسط یا شدید بدهد(مسائلی و همکاران، 1391). هم چنین افرادی که نمره بالا در خردهمقیاس Dآزمون MMPI دارند، نشانه دوره افسردگی است و نمره فرد در این مقیاس میزان افسردگی فرد را نشان میدهد.
1-1-2- اختلالات شخصیت
تعریف مفهومی: اختلالات شخصیت، الگوهای غیرانطباقی عمیق و دائمی رفتار، به صورت روشهای اختصاصی فکر کردن، احساس کردن و عکسالعمل نشان دادن به محیط را شامل میگردد(کوشان و واقعی، 1388). آنها اختلالات روانپزشکی هستند که با الگوی مزمن تجربه درونی و رفتارهایی که غیرقابل انعطاف بوده و در دامنه وسیعی از موقعیتها حضور دارند، مشخص میشوند. این اختلالات اثر مشخصی بر ارتباطات بینفردی بیماران و عملکردهای شغلی و اجتماعی آنها داشته و منجر به تعاملات مشکلزا در محیطهای پزشکی میشوند. آنها در ویژگیهای کلینیکی، غیرمتجانس و ناهمگن بوده و پیچیدگی سببشناسی نشانههایشان، ناشی از ترکیب ویژگیهای خلقی ارثی، محیطی و گسترش وقایع است(پامپیلی1 و همکاران، 2004).
تعریف عملیاتی: با توجه به امتیاز اکتسابی پرسشنامه 71 سوالی MMPI به بررسى شیوع ع?یم اخت??ت شخصیت بر اساس خرده مقاس های مطرح شده در آزمودنی پرداخته میشود و نوع اختلال فرد مشخص میگردد.
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: