پایان نامه عملکرد حافظه بینایی تأخیری در بین زنان و مردان
2-2-1-1- مراحل پردازش اولیه ی اطلاعات بینایی:
چهار سیستم حافظه در ابقاء و نگهداری اطلاعات بینایی سهیم هستند: ماندگاری مرئی[1]، ماندگاری اطلاعاتی[2]، حافظهی کوتاهمدت بینایی و حافظهی بلند مدت بینایی.
ماندگاری مرئی و ماندگاری اطلاعاتی، موقعیت مکانی اشیاء را در شبکیه[3] حفظ میکند که دارای ظرفیتی بالا و جزء به جزء است و سریعاً بعد از حادثه محرکی محو میگردد ( دی لولو[4]، 1980؛ هالینگورث، هیان و همکاران[5]، 2005) از این رو با هم تحت عنوان حافظهی تصویری[6]یا ترجیحاً ماندگار
حسی[7] یاد میشود. ماندگار مرئی، یک رد بینایی است که در خلال 100-80 هزارم ثانیه بعد از شروع محرک محو میگردد ( دی لولو، 1980). ماندگاری اطلاعاتی نیز یک رد حسی را ابقاء و نگهداری میکند، اما به شیوهای متفاوت از ماندگاری مرئی؛ ماندگاری اطلاعات بر خلاف ماندگاری مرئی، بینایی و قابل دیدن نیست. در حالیکه مدت ماندگاری مرئی مربوط به شروع محرک است، ماندگاری اطلاعاتی حدود 300-150 هزارم ثانیه بعد از پایان محرک ادامه مییابد ( فیلیپس[8]، 1974).
حافظهی کوتاه مدت بینایی: بازنماییهای بینایی برگرفته از اطلاعات ( درون داده ) حسی را ابقاء میکند. بر خلاف ظرفیت بالای ماندگاری حسی، حافظهی کوتاهمدت بینایی گنجایش محدود سه یا چهار شی را دارد که در عین حال، وابسته به راهبردی که از طریق آن رمزگردانی اطلاعات صورت میگیرد نیز می باشد البته ظرفیت آن برای مکان، متفاوت از ظرفیت آن برای ویژگیهایی نظیر رنگ و جهت است
( لاک[9]، 1997؛ به نقل از هالینگورث و همکاران، 2005 ؛ رنسینک[10]؛ به نقل از بروکمل، وانگ[11] و همکاران، 2002). و دقت فضایی کمتری نسبت به ماندگاری مرئی دارد. اما بهطور قابل توجهی نیرومند تر از ماندگاری حسی است و برای مدتزمان کوتاه تری باقی میماند ( 600 هزارم ثانیه در مقابل 100 هزارم ثانیه در ماندگاری حسی) و به ویژگیهای عالیتر شیء حساس است (هالینگورث و همکاران، 2005). شواهد برای بازنماییهای مبتنی بر شی در حافظهی کوتاه مدت بینایی، از این حقیقت ناشی میشود که ظرفیت حافظهی کوتاه مدت بینایی از تعداد اشیایی که باید به خاطر سپرده شود ناشی میشود و نه از ویژگیهای بینایی که باید به خاطر سپرده شود ( لاک، 1997؛ به نقل از هالینگورث و همکاران، 2005). البته حافظهی کوتاهمدت بینایی، در پردازش مفهومی اطلاعات بینایی نیز نقش عمدهای بر عهده دارد و منجر به سبک اطلاعات از حالت بازنماییهای بینایی به صورت بازنماییهای طرحوارهای میشود. بنابراین، این ساختار از سو وظیفهی نگهداری اطلاعات بینایی را به عهده دارد و از سوی دیگر، در تجزیه و تحلیل بعدی اطلاعات بینایی، مانند بازشناسی شیء ) سهیم میباشد.
حافظهی بلندمدت بینایی، بازنمایی بصری ویژگیهای متناظر در حافظهی کوتاهمدت بینایی را حفظ میکند، اما این توانایی را دارد که صدها بازنمایی بصری از اشیاء را در مقیاسهای زمانی طولانیتر ذخیره کند ( تارک- براون و فان،[12] 2013)
[1]– Visible Persistence
[2]– Information Persistence
[3]– Retionotopic
[4]– Di Lollo
[5]– Hyun
[6]– Icon Memory
[7]– Sensory Prestisencer
[8]– Philips
[9]– lock
[10]– Rensink
[11]– Brockmole &Wange
[12]– Turk- Browne & Fan
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: